Vesti

pogledajte najnovije vesti

Saveti za kupovinu tepiha

Saveti za kupovinu tepiha

Zima je najprometnije vreme za kupovinu tepiha. Ipak. Za mnoge od nas kupovina tepiha je retka situacija, i kada se nađemo u njoj potrebno je dobro razmisliti i pravilno se odlučiti.

1. Da li je tepih odgovarajući?
Razmislite o sobi za koju je tepih, koliko će trošenja on primiti. Zamislite određene porodične situacije i da li će on moći da zadovolji svojim izgledom i kvalitetom.

2. Dekoracija
Da li uklapate tepih u već postojeću dekoraciju i koji su vam planovi za buduće dekoracije?
Ako ste odabrali neutralni dezen za zidove i nameštaj, razmislite o tepihu koji će imati žive boje na vašem podu. Možete čak i da se poigrate sa nekim šemama kao što su cvetovi ili karirani dezeni kako bi dodali stilski i unikatni dodir vašem životnom prostoru. Uzmite u obzir više neutralni tepih ako imate jake boje na vašim zidovima.

3. Očekivanja
Koliko razumno očekujete da će tepih trajati? Ovo je ključna stvar pri kupovini i odabiru tepiha jer na nju treba gledati kao na investiciju. Deblji tepih napravljen od izdržljivijih materijala će normalno i trajati duže i izdržati godine hodanja i težine nameštaja.

4. Budžet
Kada krenete da tražite novi tepih, jedna od stvari koje morate da učinite jeste da se ograničite sa budžetom, i da ga se držite. Uračunajte i cenu i ugradnju i postavljanje donjeg sloja koji će produžiti vek trajanja vašeg tepiha. Koliko možete da priuštite? Kao i kod drugih stvari, tako i kod tepiha, dobijete ono šta ste i platili. Lošiji kvalitet materijala će uticati na njegove performanse i na to koliko će dugo trajati.

5. Stil, boja i dizajn
Jednostavan tepih otvara sobu i daje joj više fleksibilnosti za upotrebu šablona negde drugde u sobi. Tepih sa šablonima omogućava više opcija za boje i dozvoljava vam da budete više kreativni i da se igrate sa dizajnom prostora. Takođete morate obratiti pažnju i na to koliko će neki šablon biti u trendu, i onda treba odabrati nešto što će izgledati odlično nekoliko godina.

6. Izmerite vašu sobu savršeno
Iako i sami možete da izmerite sobu, nije loša ideja da zatražite pomoć od profesionalca, pogotovo ako vaša soba ima čudan oblik, puno ćoškova ili udubljenja. Ako se ne izmeri dobro možete naručiti ilil suviše puno ili suviše malo, a ni jedno nije dobro za vaš budžet i dizajn.

7. Zatražite uzorak od prodavca
Prodavci su tu da vam odgovore na sva pitanja, i zato tražite komade tepiha koji želite da kupite, opipajte ga kako bi stekli utisak o njemu. Ponesite kući komade koji vas zanimaju i postavite u prostor u koji treba da idu kako bi stekli utisak da li odgovaraju prostorum nameštaju, svetlu i dizajnu koji vama treba.

Postavio Faraon
Objavio Carpet Faraon Novi Sad